13.10.21

Segovia

Een doorkijkje in Burgo de Osma

We reden voor ons doen een flinke afstand vandaag, bijna 200 km. Onderweg stopten we in Burgo de Osma, een versterkt dorp. Een deel van de muren staat er nog keurig bij. 

Opvallend hier zijn de vakwerkhuizen, dus een houten skelet met stenen en cement opgevuld. In de hoofdstraat zijn de huizen over de wandelpromenade heen gebouwd, zodat je geen last hebt van de zon of de regen. 


Segovia is natuurlijk één van de hoogtepunten van de Spaanse steden. De Romeinen zaten hier al, getuige het enorme aquaduct, van bijna een kilometer lengte. 
Het aquaduct in Segovia


Het was zo degelijk, en zonder cement, gebouwd dat het 20 eeuwen moeiteloos heeft overleefd. De stad eert de Romeinen met een beeld van Romulus en Remus, de stichters van Rome. 

Alcázar

Natuurlijk heeft deze stad ook een enorme kathedraal, waar we een kijkje namen, maar het alcázar is toch meer beeldbepalend voor de stad. Het kasteel is vrijwel onneembaar en ziet er prachtig uit. We hebben het alleen vanaf de kant van de stad bekeken, maar vanaf de rondweg schijnt de aanblik nog imponerender te zijn. Misschien morgen nog een foto.

Een duivelse selfie?

We staan op de camping, drie kilometer vanaf het aquaduct. Dat hebben we per fiets gedaan, ondanks het ontbreken van een fietspad. Het fietst niet zo lekker in het drukke verkeer. 

Het weer is nog steeds opperbest. Na een frisse nacht zijn de temperaturen in de loop van de dag lenteachtig. 

Geen opmerkingen: