21.11.21

Gran Canaria

Playa de las Canteras

De overtocht van Huelva naar Las Palmas de Canarias verliep redelijk vlekkeloos. We hadden bij vertrek een uur vertraging en de eerste uren was er veel deining. Voor Jan is dat altijd problematisch want die wordt snel zeeziek, ook nu. En het tabletje tegen zeeziekte hielp dus ook al niet. 

El Atlante, metershoog kunstwerk uit lavasteen

Maar goed, na een paar uur was het over en verliep de reis van 32 uur verder naar wens. De hut was comfortabel, het eten redelijk en we konden films kijken op de tablet of computer. Het gratis internet beperkte zich tot Whatsapp. Als je meer wilde moest je een tientje betalen. Dat snappen we ook wel want internet op een schip gaat via de satelliet. 

De paardenfluisteraar

We hebben in Las Palmas eerst maar eens ontbeten in een churreria. Vervolgens hebben we over de Playa de las Canteras gelopen, een bijzonder druk strand, als je bedenkt dat het november is. De temperatuur is er ook wel naar om naar het strand te gaan, 24 graden. 

We hadden via internet een eerste overnachtingsplek gevonden, een finca waar overnachtingen worden aangeboden in verschillende voertuigen en huisjes, maar waar wij in onze camper kunnen overnachten. Het geheel maakt een wat provisorische indruk en de sanitaire voorzieningen zijn ook nogal primitief. 

De hondenfluisteraar

Daarentegen is de locatie met uitzicht op zee wel heel mooi. Er zijn 5 honden en een paard die nieuwsgierig zijn naar de nieuwe gasten.
Aan ruimte geen gebrek

Geen opmerkingen: