11.11.21

Guadix

Vele haarspeldbochten brengen je naar de Puerto de Velefique

We hebben Denia verlaten, gisteren al. Het weer leek verder naar het zuiden beter te zijn dan in Denia en we moeten toch een keer weer op reis, dus dan maar met het slechtere weer als excuus. 

Graffiti in Denia

De afgelopen dagen was het nog wel mooi. We hebben weer een wandeling gedaan naar La Plana en het bekende tot ruïnes vervallen appartementencomplex.
 

Graffiti staat nu op alle muren en dat geeft in het natuurpark een zonderling beeld.

Jan deed zijn laatste mountainbiketocht, maar het idee om een modderpaadje op te nemen in de route was niet voor herhaling vastbaar. In plaats van modder stond er hier en daar 30 cm water, waar de mannen door heen moesten waden met de fietsen.

Er werden nog wat afspraken afgewerkt, met Marina, Karin en Erdmut en toen was het tijd om te gaan.

Restaurant Route 66, Tabernas

We reden zo'n 350 km naar het zuiden en voorbij Alicante begon de zon al te schijnen. Het eindpunt gisteren was Tabernas, een plek waar we in een grijs verleden wel eens geweest waren. In deze woestijnachtige omgeving werden vele spaghettiwesterns opgenomen en veel van de filmsets is bewaard gebleven en wordt nu aan toeristen getoond.

We overnachtten de afgelopen nacht op het terrein van restaurant Route66, van Belgische eigenaren. Ze proberen een Texaanse entourage te scheppen. 

We aten er heerlijke vegetarische hamburgers. Voor de geïnteresseerden, het merk Beyond Hamburger is in Nederland in de supermarkt te koop. 

Filmlocatie Fort Bravo

Vandaag bezochten we de filmset Fort Bravo. Het is leuk om rond te dwalen in een nagebouwd westerndorpje. 

Show in Fort Bravo

De echte attracties zijn toch de shows die acteurs verzorgen met veel spektakel, pistoolschoten en grappen in het Spaans. We konden de teksten maar gedeeltelijk begrijpen, maar de ruim 100 toeschouwers konden er hartelijk om lachen.

Kerkje in Fort Bravo

Over een spectaculaire bergweg zijn we verder gereden in noordwestelijke richting via de Puerto de Velefique en de stad Baza. Uiteindelijk zijn we gestopt in Guadix, een stadje dat bekend is om zijn grotwoningen. Die willen we morgen bekijken. We staan op een grote parkeerplaats annex camperplaats. 
In de woestijn bij Tabernas ligt Fort Bravo

Geen opmerkingen: