15.11.21

Ronda

Trapstraatje in Setenil met huizen onder de rotsen

We bezochten Setenil nog eens, nu op een rustige maandagochtend. Dat maakt een enorm verschil. Je kunt  dan zelfs foto's maken zonder mensen er op.  

Daarna reden we het korte stukje naar Ronda, een van de belangrijkste toeristenmagneten in Zuid-Spanje. Ook nu was het nog redelijk druk.

We bezochten de Arabische baden, een complex uit de 14e eeuw dat heel mooi bewaard is gebleven. Er was een animatiefilm te zien die toonde hoe zo'n badhuis destijds z'n rol in het sociale leven vervulde. 

De zuidelijke poort van Ronda met imposante stadsmuren

We zijn midden tachtiger jaren ook eens door Ronda gekomen en hebben toen het badhuis gemist.
Weerzien met de stier, na circa 35 jaar

Wel wist Janny zeker dat ze toen een beeld van een stier had gezien. Inderdaad is dat beeld er nog steeds, naast de arena. 

Hemingway heeft bijgedragen aan het toerisme in Ronda

Het stierenvechten was een van de passies van Ernest Hemingway, die hij ook beschreef in zijn boeken. Het is dus niet toevallig dat dicht bij de arena een passage naar hem is vernoemd. 

De beroemde Puente Nuevo

De bruggen over de kloof die de stadsgedeelten met elkaar verbinden zijn wel het meest beeldbepalend voor Ronda. Daar concentreert zich de toeristenmenigte dan ook. De breedste en hoogste brug is de Puente Nuevo. Maar vroeger moest men het doen met twee bruggen van meer bescheiden afmetingen, ook mooi. 

We staan op een mooie camperplaats ten zuiden van de stad. Het was bijna 2,5 km wandelen om bij de bruggen te komen. 

Het weer is nog steeds fantastisch. We vragen ons al bijna af waarom we vrijdag helemaal naar Gran Canaria willen varen. 

Geen opmerkingen: