18.11.21

Huelva

Cadiz, zonsondergang vanaf de camperplaats

Het is nog 25 km naar de veerhaven van Huelva. We hebben een camping gevonden in de buurt en aan zee. Deze camping heeft het enorme aantal van 900 plaatsen. We kunnen ons waarschijnlijk niet goed voorstellen wat voor heksenketel het hier in de vakantieperiode zal zijn. 

Nu is het rustig met hooguit 20 campers. 

We hebben even een fietstocht gedaan naar het 10 km verderop liggende dorp. Ook daar is het tamelijk uitgestorven. We zijn in een streek met droge zandgrond en dennenbossen.

In Cádiz staan reusachtige ficusbomen

Gisteren hebben we de stad Cádiz bezocht. We hebben er overnacht op een camperplaats aan zee, helemaal aan de westzijde van de stad, die feitelijk op een schiereiland ligt. Het is wat hectisch om er te komen, maar de plek met uitzicht over de oceaan is leuk.

Uitzicht op het strand vanaf het fort in Cádiz

We hebben een wandeling door de oude provinciehoofdstad gedaan, die geen uitgesproken hoogtepunten telt, maar we waren deze reis ook al erg verwend met stedenschoon. 

Meer campers met zeezicht

Vlak bij de camperplaats hebben we nog even het fort bezocht dat de stad vroeger moest beschermen tegen aanvallen vanuit zee. 

Wij stonden ook eerstelijns

Er was een tentoonstelling over de enorme explosie van een munitiedepot in 1942. Een deel van stad werd toen verwoest en er waren 150 doden.
We verlieten Cádiz over een 3 km lange brug

 


Geen opmerkingen: