2.11.23

La Serena (3)

We stonden de afgelopen nacht op het strand van Caleta Hornos

Inmiddels zitten we in een appartement in La Serena. Het is comfortabel en er is snel internet. Elke dag kunnen we douchen en uitgebreid kokkerellen. Het is onze standplaats voor uitstapjes de komende dagen. 

 Voor even was dit de laatste camperovernachting

Het is een beetje wonen in plaats van reizen en dat is ook niet erg af en toe. We hebben gelukkig alle tijd voor het vervolg.

We moeten nog even vermelden dat in Punta Choros onze bus ineens begon te schudden: een aardbeving. De Chilenen die vlak bij ons stonden schrikken daar totaal niet van want dat gebeurt volgens hen heel regelmatig. Het mag ook geen terremoto genoemd worden maar een sismo of temblor, want er is geen schade of slachtoffers. Zo leer je nog eens wat. 

Vaak is er een zwerfhond die je op de voet volgt

We zien trouwens overal langs de kust tsunamiwaarschuwingen en als er ergens een zeebeving is met een vloedgolf zullen sirenes afgaan. 

We zijn inmiddels al bijna een maand in Zuid-Amerika. Het is nog een beetje met vallen en opstaan, soms letterlijk. Maar we genieten wel degelijk van onze reis. Het vervolg mag natuurlijk wel zonder incidenten zijn. 

Onze route van 15 oktober tot 2 november,
 die in werkelijkheid ruim 1700 km was

Geen opmerkingen: