23.11.23

La Serena (7)

Aan het eind van de baai ligt Coquimbo met het 93 meter hoge kruis
(klik op de foto voor een scherpere weergave)
We zitten nog even bij te komen van de verkiezingsuitslag in Nederland en intussen zijn we nog steeds in de wachtstand. Van het pakket met onderdelen is momenteel onduidelijk waar het zich bevindt. Dat is voor ons erg frustrerend. Het zou uiterlijk vandaag moeten aankomen maar niets wijst daarop.

Tijd genoeg voor een kappersbezoek;
er zijn heel veel kappers hier en allemaal goedkoop,
wat een knipbeurt bereikbaar maakt voor de vele studenten
 in deze universiteitsstad
Je kunt het natuurlijk ook positief bekijken en zeggen dat we aan het overwinteren zijn in een doorgaans zonnige plaats met meestal aangename temperaturen en het strand op wandelafstand. Het appartement is comfortabel en niet duur maar we zijn er inmiddels drie weken en onze reis in Zuid-Amerika ziet er idealiter toch iets anders uit. 

Hadden we een andere keuze gemaakt als we geweten hadden dat het zo lang zou duren? In de camper blijven en in de omgeving een geschikte camping opzoeken zou hebben gekund, maar we kozen voor een appartement omdat we sowieso een aantal dagen de camper kwijt zullen zijn als hij in de garage staat.

De monteur heeft trouwens besloten te wachten met het uitbouwen, want hij kan de ruimte niet missen als de camper er een tijd staat zonder dat er verder aan gewerkt kan worden.

Enkele dagen geleden hadden we weer een lichte aardbeving met het epicentrum hier 60 km vandaan en magnitude 4,5. Het flatgebouw beweegt dan behoorlijk heen en weer en dat is voor ons toch even een angstig gevoel. Bij het raadplegen van het internet blijkt dat in Chili vrijwel dagelijks een aardbeving met de kracht tussen 4 en 5 voorkomt. De meeste in de noordelijke helft van het land. Echt verwoestende aardbevingen vonden in de zestiger jaren plaats. We gaan er maar van uit dat de huidige bebouwing voldoende schokbestendig is. In de hoofdstad durfde men het zelfs aan de hoogste wolkenkrabber van Amerika te bouwen.

Geen opmerkingen: