1.11.23

Caleta Los Hornos

Even zoeken: er lopen vijf pinguïns over de rotsen
(klik op de foto voor een scherpere weergave)
Onze reis maakt vreemde wendingen, want we zijn weer een stukje naar het zuiden gereden, richting La Serena, de stad die blijkbaar aan ons blijft trekken. 

Reden is dat Jan de koppeling toch niet helemaal vertrouwt en een reparatie wil laten uitvoeren bij de garage waar we eerder waren. Eerst moet het onderdeel geïmporteerd worden uit een ander land wat een week kan duren en dan duurt het 3-4 dagen om de reparatie uit te voeren. We hebben een appartement in la Serena gehuurd met ingang van morgen. 

Zeeleeuwen

Vandaag deden we de excursie naar het Nationale Park van de Humboldt pinguïns.

Veel grotten en vensters op Isla Chorros

De zee was iets rustiger dan voorgaande dagen maar niettemin werd Jan na verloop van tijd zeeziek (zoals altijd), maar hij was niet de enige. Op de twee eilanden, waar je geen voet aan wal mag zetten, leven veel dieren, zoals zeeleeuwen en allerlei bijzondere vogels en inderdaad ook pinguïns. Je moet er letterlijk niet te veel van verwachten want we zagen er vanaf de boot circa 12. Ook zagen we dolfijnen. De Humboldt pinguïns zijn een stuk mensenschuwer dan de Magellan pinguïns die we vorig jaar in Argentinië zagen.
Gisteren gewandeld vanaf de camping

Met een lijn met weerhaken wordt zeewier “gevist”

We staan nu aan het strand van Caleta de Los Hornos, ook zo’n slaperig vissersdorpje dat pas tot leven komt als vanaf eind december de toeristen komen. Wij vinden het wel prettig zo. 
De Stille Oceaan

Geen opmerkingen: