3.1.24

Mejillones

Even stilzitten voor de foto
We hebben de grote stad weer verwisseld met een strandje. Ongeveer 80 km noordelijk van Antofagasta staan we op een niet bepaald verlaten strand, niet ver van het industriedorp Mejillones (=mosselen).

De nederzetting
Er is een soort semi-permanente nederzetting ontstaan met enkele restaurants, wc's en douches, een winkeltje en heel wat caravans en tenten. Het is inmiddels vakantietijd, zodat veel Chilenen zich voor een paar weken aan het strand nestelen. Dat gaat meestal gepaard met het geluid van een aggregaat en harde muziek. Je moet je plekje dus met zorg uitkiezen en dat ging gisteren niet helemaal goed. Ondanks de afstand van meer dan 100 meter mochten we meegenieten van muziek die tot 5 uur in de nacht doorging. Vandaag staan we hopelijk gunstiger, want onze nieuwe plek is meer afgelegen.

De wandeling vandaag
Ook het dierenleven bruist hier. We zien zeer veel vogels en inmiddels hebben we al tientallen zeeleeuwen langs zien zwemmen, soms op 20 meter vanaf de wal. Zelfs een walvis kwam op korte afstand voorbij. 

Waar het keienstrand ophoudt zijn rotsen en we zien er tientallen hagedissen lopen. We zijn er niet goed achter waar deze van leven. Plantengroei is hier in elk geval niet en insecten zien we ook nauwelijks. 

Onze tweede plek

Het zijn ontspannen dagen hier aan zee. Voor het eerst hebben we ook eens de luifel uitgetrokken, want de zon schijnt ongenadig.

We werden aangesproken door een Duitser die verderop staat met zijn truck camper en hebben onze reisplannen uitgewisseld. Hij bevestigde dat het nu niet zo'n goed idee is om naar Bolivia te gaan, vanwege de regentijd aldaar. 

La Portada, de rotsboog in zee, 20 km ten noorden van Antofagasta

Geen opmerkingen: