31.3.24

Concordia


Paasdrukte op camping in Chajarí
We moeten het even hebben over dengue, want inmiddels is door een arts vastgesteld dat Janny nu een week deze ziekte heeft. Dengue, of knokkelkoorts, wordt overgebracht door tijgermuggen, die overdag actief zijn. We wisten dat in Argentinië, Paraguay en Brazilië veel dengue voorkomt en we hebben ook echt wel opgelet met muggen, maar het kan toch gemakkelijk gebeuren blijkbaar. 

Ze is er erg ziek van met misselijkheid, overgeven, hoofdpijn, rugpijn, koorts, algehele slapte, malaise en gebrek aan eetlust. 

We zijn dus bij een kliniek geweest en daar wist men onmiddellijk wat er aan de hand was. Ze kreeg een infuus en het advies minstens twee liter water per dag te drinken want ze was behoorlijk uitgedroogd. Er kwamen nog drie andere mensen binnen die ook allemaal een infuus kregen, al weten we niet of ze ook dengue hadden.

Onze reis is dus in een dip beland. We hebben twee dagen op een camping bij termen doorgebracht en niet bedacht dat het een paasweekend is. Voor Argentijnen is dat tot en met dinsdag omdat er dan nog een feestdag is. Het is dus echt overvol met lange rijen voor de ingang. We hadden een plek op de camping gevonden maar mochten er om onduidelijke redenen niet staan. Onze buren uit Buenos Aires deden een goed woordje voor ons en toen was het alsnog geregeld. 

Overdag is het rustig op de camping want de meesten zijn naar de baden, wij niet. Dan hebben we het niet over de papegaaien die de hele dag in de eucalyptussen tegen elkaar schreeuwen.

‘s Avond is het geheel anders en gaat iedereen uitgebreid eten en kletsen. Gelukkig geen harde muziek maar wel een aggregaat bij ons in de buurt, want dat deel mist stroomaansluitingen. 

Afgelopen nacht kwamen onze andere buren, 8 man sterk, om half 2 thuis onder luid gepraat. Echt ontspannen is het dus niet met zoveel Argentijnen om je heen. 

Ons tuinhuisje voor twee dagen

Vanwege de gezondheid en de nabijheid van een kliniek zijn we nu weer in een huisje, in de stad Concordia. Aan de overkant van de rivier ligt Uruguay te wachten want we zullen over een paar dagen de rivier oversteken.

Vandaag is het voor de verandering bewolkt met buien maar nog wel 25 graden.

1 opmerking:

Aart de Zeeuw zei

Janny en Jan, sterkte en beterschap voor Janny. Groeten van Aart en Gerda.