5.3.19

Chloride

Tijdens de wandeling
Chloride klinkt chemisch en de naam is inderdaad afgeleid van zilverchloride. De plaats was vroeger een centrum van zilvermijnen.
Nu wonen er voornamelijk nog gepensioneerden. Er is nog wel wat bewaard gebleven uit de bloeitijd van het dorp, onder andere het oudste postkantoor in Arizona dat nog altijd in gebruik is.

We staan op een leuke camping, op een rustig hoekje. Er schijnen regelmatig herten rond de camping te lopen.

Detroit Electric, 1930
Had een range van 150 km
De vrouw van Henry Ford had er een
Eerder vandaag deden we nog een mooie wandeling vanaf onze overnachtingsplek.

Grapes of Wrath uitgebeeld
Daarna bezochten we het Route 66 museum in Kingman. Het is interessant om te zien hoe de trek naar het Westen zich in de loop van de geschiedenis zich heeft ontwikkeld. Bijzonder is een tableau van volksverhuizers in de crisisjaren, geïnspireerd op het boek Grapes of Wrath van Steinbeck.

Vergane glorie in Chloride
Het gebouw herbergt ook een museum van elektrische auto’s. Een eeuw geleden reden er al elektrische auto’s rond in Amerika. Het bleek toen een doodlopende weg te zijn. Jammer want nu moeten autofabrikanten een grote inhaalslag maken. Men was destijds al in staat om elektrische auto’s meer dan 300 km op één batterijlading te laten rijden.

Mooi gelegen renovatieproject, Chloride
We hebben Route 66 nu achter ons gelaten en gaan verder in noordwestelijke richting, de weg naar de Hoover Dam en Las Vegas.

Geen opmerkingen: