18.3.19

Anza-Borrego Desert SP (2)

Overal bloemen
Er is een flinke stroom bezoekers naar het park gekomen vandaag.
Overal mensen
Een Nederlander die in Californië woont vertelde ons dat de bloemenpracht echt uitzonderlijk is, veel uitbundiger dan andere jaren. Hij had er overigens 2:30 uur voor over om vanaf de kust hier heen te rijden.
Wandelen in de Borrego Palm Canyon
De vele bloemen zijn vooral te danken aan de extra regen die de afgelopen weken is gevallen. Dit weekend is wel het hoogtepunt, hetgeen mede de mensenmassa verklaart.

Palmbomen in Borrego Palm Canyon
Bij het bezoekerscentrum van het staatspark hadden ze wel 10 vrijwilligers ingezet om de stroom mensen te woord te staan. Rond het bezoekerscentrum leek het wel een bloementuin en de mensen verdrongen zich bijna om foto’s te maken.

Wij deden een mooie wandeling van 5 km door de Borrego Palm Canyon. Ook hier weer uitbundig bloeiende planten. Aan het eind van het dal staan inderdaad palmbomen, die daar spontaan groeien.

Koken op de camping in Borrego Springs
We staan op een luxe camping met een golfbaan in het dorp Borrego Springs. Door de onvolprezen iOverlander app zijn we hier gekomen. Normaal betaal je hier 30 dollar voor een plek zonder elektriciteit en zonder picknicktafel. Echt duur, zelfs voor Amerikaanse begrippen. Maar als je voor het eerst komt krijg je een kennismakingkorting van 20 dollar voor de eerste overnachting.
Uitzicht op de golfbaan
De camping heeft prachtig sanitair, een verwarmd zwembad en 4 jacuzzi’s. En een golfbaan, maar daar wagen we ons niet aan.

Het was prachtig zomers weer.

Geen opmerkingen: