28.3.19

Ojai

Getty Museum
Gisteren zijn we vertrokken uit Newhall na afscheid van Yvonne te hebben genomen. Ze heeft goed voor ons gezorgd en we hebben ons bijzonder prettig gevoeld in haar huis, deze vijf dagen. Het is ook een mooie afwisseling van het voortdurend reizen.
Tuin van het Getty Museum

We reden in de richting van Santa Monica om het Getty Museum te bezoeken. Het is architectonisch een bijzonder complex en er zijn zeker interessante dingen te zien.
Getty Museum
Het begon ooit als een privéverzameling van de steenrijke Paul Getty en is nu een vooraanstaand kunstmuseum in de VS. We denken dat de beste musea in Europa wel heel wat meer te bieden hebben dan Getty, maar dat staat hoge bezoekersaantallen niet in de weg, onder andere veel Japanners en Chinezen zagen we. Bijzonder is dat Getty gratis is, zoals de stichter het heeft gewild. Je betaalt alleen voor het parkeren.
Muurschildering in Venice

Na een intensief bezoek reden we verder naar de kust, naar Venice. Het Amerikaanse Venetië heeft ook water en heeft ook grachten met bootjes, maar verder houdt de vergelijking met het origineel wel op.
Venice Beach
De echte bijzonderheid is hier Venice Beach, een zeer breed zandstrand, waar vooral jonge, hippe Amerikanen zich genesteld hebben. Je ziet surfers, hardlopers en fietsers die hun best doen om er goed uit te zien. Er zijn allerlei trendy bars en restaurants en er zijn ook opvallend veel daklozen. Ze overnachten in tentjes en dergelijke op het strand of in de straten er achter. We zagen zelfs tentjes op trottoirs en in diverse geparkeerde auto's sliepen mensen.

Zelf deden we ook zoiets, we parkeerden de camper in een straat waar dat mocht (er zijn veel parkeerverboden en privé parkeerterreinen) en zo overnachtten we op straat in Venice. Niet onze favoriete manier, maar het was rustig en we werden niet gestoord.

Vandaag reden we langs de kust naar Oxnard. De camping die we daar vonden bleek helaas gesloten. Via Ventura reden we in de richting van Ojai het binnenland in en we staan nu op een prettige county camping tussen de eiken.

Het was gisteren en vandaag zonnig en circa 19 graden.
Gracht in Venice met bloeiende boom

Geen opmerkingen: