13.3.19

Joshua Tree NP

Een joshua tree
In dit nationale park kun je dagen doorbrengen.
Goed aangekleed tegen de frisse wind
Het heeft nu alleen een nadeel, namelijk dat het er koud is en waait. Dat was gisteren nog iets erger vanwege de bewolking, een groot deel van de dag.

Stuwmeertje achter de Barker Dam
Vroegere bewoners van het gebied hebben sporen achtergelaten

Vandaag was het zonnig en nog steeds niet warmer dan 9 graden. Dat komt vooral door de hoogte, die tussen de 1000 en 1500 meter is.

We hebben gisteren twee wandelingen gedaan en vandaag nog eens twee. Daarmee hebben we veel moois gezien en we hebben tientallen foto’s gemaakt.

Vooral de Hidden Valley is bijzonder in trek bij de parkbezoekers. Af en toe moest je wel even opletten dat er geen figuranten op je foto komen.

Camping Jumbo Rock
We stonden op een van de acht kampeerterreinen van Joshua Tree. Een leuke plaats, tussen de grote rotsblokken. Het is vrij primitief omdat er geen water en elektriciteit op de camping is, maar de omgeving is onbetaalbaar. En het was heerlijk stil, geen aggregaten.

'Doodshoofdrots'
Vannacht werd het 4 graden met een heldere hemel. De verwarming moest gisteravond wel weer even aan.

Inmiddels zijn we het park uit en staan we aan de Salton Sea, een groot meer. Het ligt 69 meter onder de zeespiegel en dat betekent flink hogere temperaturen. Overdag 22 graden en minima van 12 graden. Bijna strandweer.

Geen opmerkingen: