4.4.19

Death Valley (2)

Golden Canyon
Na twee overnachtingen in het park hebben we Death Valley inmiddels verlaten.

Goed water in Badwater
Het is een enorm uitgestrekt nationaal park en we hebben mooie locaties bezocht.

Gisteren hebben we twee wandelingen gedaan, de eerste in the Golden Canyon. Het is een smalle kloof met fraai gekleurde rotsen. De kleuren zijn echt waarom Death Valley zo geroemd wordt. Eigenlijk moet je alles in de avondzon of bij het ochtendgloren bekijken, maar dat lukt natuurlijk niet.
Artists Palette
De tweede wandeling ging vanaf Badwater, simpelweg over een breed pad op de zoutvlakte. Het waaide bijzonder hard, waardoor de verzengende zon te verdragen was.

Aansluitend reden we nog langs Artists Palette met nog meer gekleurde rotsen.

Zabriskie Point

Vandaag reden we naar het beroemde Zabriskie Point. Ooit was er een film van Antonioni met deze titel. Het is een prachtig uitzichtpunt.

Loodzware boraxkarren werden ooit voortgetrokken door muilezels
Ook bezochten we de boraxraffinaderij. Deze is ruim een eeuw geleden 5 jaar lang gebruikt. De borax werd ter plekke gedolven en gezuiverd en vervolgens in een paar karren achter een span van 20 muilezels vervoerd door de woestijn, over maar liefst 265 km. Een bekend merk borax heet nog steeds 20 Mule Team.
Resten van de raffinaderij en ook de karren staan er nog steeds. Borax is een zout met natrium en borium en het heeft vele toepassingen, onder andere in het huishouden.

Salt Creek
Ten slotte bezochten we de Salt Creek, een zout riviertje waarin zogenoemde puppyvisjes leven. Het is een verrassende plek in de woestijn.

Net voor we het park verlieten stopten we bij een laatste uitzichtpunt. Je kijkt uit over een kloof die uitmondt in een zeer brede vallei. Het blijkt een kloof te zijn die gebruikt wordt voor laagvliegoefeningen. Straaljagers vliegen op spectaculaire manier door de bochtige kloof en je bekijkt dit tafereel van boven af.

Zoekplaatje: straaljager vliegt door het ravijn
We zijn nu in Lone Pine, ook een bijzondere plek, maar daarover morgen meer.

Geen opmerkingen: