20.3.20

Marrakech

Jarig in Merzouga
De beheerder had goed zijn best gedaan op het ontbijt, echt prima. Jammer dat onze eetlust toch wat aangetast was door de lange reis die we voor de boeg hadden.
Ontbijt

Water op de weg
Op weg naar het noorden ging het 20 km voorbij Erfoud mis. De rivier was dermate gezwollen dat op dat punt de weg een halve meter onder water stond. Iedereen moest terug en een omleidingsroute was er ook niet.
Snel besluiten dus en het leek ons dan maar het beste de route Ouarzazate - Tichka - Marrakech te doen. Dat is heel wat langer en we komen ook veel minder noordelijk uit.
Uiteindelijk zijn we vandaag 11 uur onderweg geweest en de route over de Tichkapas is echt vervelend omdat er veel wegwerkzaamheden zijn.

We zijn nu op de mooie camping Relais de Marrakech. Even uitrusten.

We merkten onderweg dat café’s en restaurants inderdaad alle gesloten zijn. Maar men waagt zich hier evenzogoed wel op straat. Op sommige plekken is het gewoon druk.

Nu gaat met ingang van morgen de noodtoestand in en mag er niet meer gereden worden zonder goede reden. Met het ticket voor de veerboot zou dat voor ons geen probleem moeten zijn. Maar het blijft spannend hoe het morgen weer gaat.

Dat we een ticket voor zondag hebben is niet zo van belang, zegt men. Je moet toch in de rij aansluiten. Dus zo mogelijk rijden we morgen door naar Ceuta.  We horen nu echter dat de noodtoestand ook inhoudt dat je Marokko niet meer uit mag. Dan zouden we een dag te laat zijn en zitten we misschien weken vast in Marrakech. Dat zou wel een grote domper zijn op deze toch al niet zo vrolijke dag.

Geen opmerkingen: