17.3.20

Tazzarine (2)

We zijn de hele dag op deze comfortabele camping gebleven. In de omgeving is feitelijk niets te doen. We zijn de hele dag nog bezig geweest met onze aftocht uit Marokko. We hebben allerlei opties overwogen, diverse hulplijnen ingeschakeld. We zijn onder andere lid van een appgroep geworden.
Hoewel we horen over vliegtuigen die tot en met donderdag mensen ophalen vanuit Marrakech, zijn we hierover huiverig. We willen de camper hier niet maanden lang laten en ooit weer moeten ophalen. Bovendien hebben we vandaag geen enkele mogelijkheid gevonden om donderdag te vliegen.

Het rustige leven op de camping
Van verschillende kanten werd ons bevestigd dat de veerboten tussen Ceuta en Algeciras Europeanen meenemen. Via de site kun je die ook boeken.

Dat doen we dus maar. We hebben inmiddels een ticket geboekt voor 24 maart.
Het feit dat Spanje en Frankrijk “op slot” zijn, lijkt een thuisreis niet in de weg te staan. Dat valt onder het noodzakelijke verkeer waarvoor de landen en ook de EU een uitzondering maken.

Tot zover de theorie. We zullen de komende dagen blijven volgen hoe het mensen vergaat die dit daadwerkelijk doen.

Inmiddels is er een tweede Duitse groep op de camping aangekomen, nadat de eerste is vertrokken. Iedereen maakt hier een ontspannen indruk. Wij zitten aan een biertje.

Geen opmerkingen: