17.3.23

San Agustin de Valle Fértil

Deze rots in Ischigualasto wordt "onderzeeër" genoemd
Inmiddels hebben we vliegtickets voor 22 maart, vanaf Mendoza. De verzekering heeft ze voor ons verzorgd en betaald. Dat betekent dat we dit deel van de reis 4 weken eerder beëindigen dan eerst de bedoeling was.
De camping met olijfbomen in Jáchal

De laatste dagen zijn gepland met hotelovernachtingen in San Juan en Mendoza. De allerlaatste nacht slapen we weer in de camper, bij de stalling. 
De camperplekken in Ischigualasto hebben afdakjes tegen de zon

De afgelopen nacht waren we weer op een plek waar we 15 jaar geleden ook waren, namelijk het Provinciepark Ischigualasto. Het landschap is natuurlijk nog hetzelfde, hoewel in 2015 ergens een rotsformatie was ingestort. Maar de voorzieningen hebben een enorme opknapbeurt gekregen en zijn uitgebreid. De camping was destijds bijna niets maar nu is het een mooie overnachtingsplek met picknicktafels en elektriciteit. Ook warme douches ontbreken niet en toch betalen we hier maar €2,50. We zien ook weer eens wat buitenlanders namelijk Duitsers en Belgen. 

Wandelen in de maanvallei

We boekten voor vandaag de tour door het park, in je eigen auto. De gids gaat mee en hij geeft op de uitstappunten uitleg. We herkenden nog wel deze punten van de vorige keer. Dit deel van het park wordt ook wel de maanvallei genoemd. Het park is bekend van de vele vondsten uit de tijd van de dinosauriërs. Er is ook een museum aan gewijd. 

Deze raadselachtige stenen bollen komen uit verschillende plekken in het park
 en zijn vrijwel uniek in de wereld

De gids vertelde dat dit deel van Argentinië elke 2,5 minuut een aardbeving heeft, meestal niet voelbaar gelukkig. Hij spoorde ons aan om snel een foto te maken van de "paddestoel", voor hij misschien door een aardbeving wordt getroffen...

Het was een leuke afsluiting van het landelijke Argentinië deze reis. 

Deze rots wordt de "paddestoel" genoemd

We zijn nu ook op een camping die we nog kennen van 15 jaar geleden met onze fietsreis. Het is een redelijk nette gemeentecamping in Valle Fértil waar we nu de enige gasten zijn. We staan onder hoge bomen waarin een kolonie parkieten voor veel levendigheid zorgt.

Ook rode rotsen vind je in Ischigualasto

1 opmerking:

richbran zei

Nou, dan toch een stuk eerder dan geplanned terug. Al vast een goede terugvlucht gewenst! Richard