6.3.23

La Serena

Inscriptie van figuur met hoofdtooi
Via de snelweg zijn we een flink stuk ten noorden van Santiago gekomen, zo'n 500 km. De afgelopen nacht overnachtten we op een rustige parkeerplaats voor vrachtauto's. Op zaterdagavond was er niet zo veel beweging gelukkig. 
Valle del Encanto

Vandaag maakten we een kleine omweg naar Valle del Encanto, de belangrijkste plek in Chili waar petrogliefen te zien zijn, rotsgraveringen.

Nog meer rotstekeningen
Ze zijn tussen de 2000 en 3000 jaar oud en zijn opvallend duidelijk. De vallei die vol ligt met afgeslepen rotsen is betoverend, zoals de naam belooft. We lunchten er eerst en wandelden daarna langs de diverse plekken. Zeer de moeite waard.
Gaten die in de rots zijn gemaakt, om graan in te malen

Daarna reden we door naar La Serena. Aan de kustweg ligt een bungalowterrein annex camping waar we nu staan. Het is de duurste camping tot nu toe. Ondanks dat we de enigen zijn berekenen ze nog de prijzen van het hoofdseizoen. We hebben wel privé sanitair, maar dat is natuurlijk ook niet onderscheidend als je de enige kampeerder bent. 

Vanmorgen was er mist uit zee maar later werd het toch mooi weer. Dat is langs deze kust eigenlijk het standaard patroon. 

Geen opmerkingen: