14.3.23

San José de Jáchal

Rivierdal tussen de plaatsen Rodeo en Jáchal
De vorige blogpost moet worden gecorrigeerd: we overnachtten niet bij het benzinestation, ondanks het goede internet daar. Er is daar een overdekte ruimte met stoelen waar tot middernacht een groep hangouderen hardop aan het kletsen was, vlak bij onze bus. Toen ze eindelijk weggingen werden ze meteen afgelost door een groepje hangjongeren. De benzinepomp werd trouwens ook nog druk bezocht rond dit uur, dus rustig ging het voorlopig niet worden. We wilden toch eindelijk wel eens slapen en reden naar de gesloten camping en stonden in de buurt van de ingang. Het leek rustig te zijn maar we hadden niet gerekend op de, naar later bleek, zes honden die achter het hek de wacht hielden. Regelmatig ging het hele koor en de honden verderop aan het blaffen. De nachtrust was dus matig. 
Een stuwmeer onderweg, populair bij windsurfers

Vandaag reden we een paar honderd kilometer door afwisselende landschappen tot het grote dorp Jáchal waar we een prettige camping hebben gevonden. Voor €3,50 hebben we nu gewoon werkende voorzieningen. Er is zelfs wifi maar onze 4g werkt hier ook goed, in tegenstelling tot de dorpen onderweg waar geen dekking was. We staan in een prachtige olijfboomgaard. Schaduw is deze dagen wel nodig want de temperatuur loopt overdag op tot 30 graden. We denken hier een extra dagje te blijven.

Sinds lange tijd ontmoeten we hier weer eens buitenlandse reizigers, in dit geval een Zuid-Afrikaans stel met een Landrover. Ze zijn al 4 jaar onderweg, waarvan een jaar in Zuid-Amerika.

Monumentjes langs de weg zijn soms voor verongelukte mensen,
maar vaak ook voor plaatselijke heiligen

Geen opmerkingen: