13.3.23

Calingasta

Regen op komst
Na nog een rustige dag op de camping in Uspallata vertrokken we gisteren naar het noorden, de omgekeerde route vergeleken met 15 jaar geleden. De 114 km lange weg naar Barreal is nog steeds niet helemaal geasfalteerd. Nog zo'n 40 km is gravel. We hebben bewondering voor onze 15 jaar jongere zelven dat we toen 80 km gravel hebben gefietst. Het was een fietstocht van 7 uur en 750 meter klimmen. Zie het blog in 2007: Klik

Tien kilometer van Uspallata bezochten we de Cerro de 7 Colores
Nu, met de auto, konden we gemakkelijk een zijweg inslaan naar het Nationale Park El Leoncito. Er blijkt een camping met prachtig sanitair te zijn. Wel moet je voor 8 uur 's ochtends douchen. Het leuke van dit park is onder andere dat er sterrenwachten zijn. We reden er in de middag heen om eens te informeren wat de mogelijkheden waren. Het weer bleek de onzekere factor te zijn; ook vandaag waren er weer flinke buien. Maar om 9 uur was het toch mooi opgeklaard en konden wij met een groepje Argentijnen naar een platform met vrij uitzicht en een opgestelde telescoop en dat op 2500 meter hoogte. Twee jonge sterrenkundigen vertelden het verhaal en lieten ons door de telescoop kijken. Het leuke was dat ze van een laser gebruik maakten om de sterren of nevels aan te wijzen die ze in het verhaal noemden. 
Leuke wandeling in PN El Leoncito

Uiteindelijk kregen we maar flarden mee van de uitleg, want de Argentijnse uitspraak en de vele technische termen waren toch vaak wat te veel voor ons. Niettemin een erg leuke ervaring. De melkweg zie je per slot van rekening niet zo vaak zo goed, zeker in Nederland niet. 

Besneeuwde Andestoppen komen in beeld bij het verlaten van El Leoncito

Vandaag deden we nog een korte wandeling in het park en vertrokken we naar Barreal. We moeten elke dag wel internet hebben voor de informatie van de familie in Nederland. Dat was in het nationale park en ook op de camping in Barreal afwezig en midden in het dorp gebrekkig maar in een cafeetje wel goed. Zo kon weer contact gelegd worden met de reisverzekering. De terugreis is nog steeds niet definitief vastgelegd.

We reden daarna nog even door naar Calingasta waar we destijds op een tamelijk beroerde gemeentecamping stonden. Nu is hij gesloten en overnachten we bij een benzinestation.

Geen opmerkingen: