10.3.23

Los Vilos

Diverse windparken aan de kuststrook bij Los Vilos
We hebben een drastisch besluit genomen om nu niet naar het noorden van Chili te reizen. In plaats daarvan zijn we weer een stuk naar het zuiden gegaan en we gaan hierna naar Mendoza in Argentinië. 

Gabriela Mistral op een bankje in Vicuña
Waarom? Dit heeft alles te maken met de precaire gezondheid van de moeder (94) van Jan. De laatste dagen krijgen we daarover deels tegenstrijdige maar toch wel verontrustende berichten. Om relatief snel naar Nederland te kunnen reizen moeten we de camper in Argentinië achterlaten en niet in Chili. In Chili mag dit maar 3 maanden en in Argentinië 8 maanden. Dat is net genoeg voor we aan het tweede deel van de reis beginnen. Als je deze termijnen overschrijdt wordt je voertuig in beslag genomen. We hebben daar horrorverhalen over gelezen. 

Mendoza lijkt in eerste instantie de beste optie want daar is een betrouwbaar adres voor het stallen van de camper en er is een luchthaven. Er is alleen geen directe vlucht van Mendoza naar Montevideo, want vanuit Montevideo moet onze destijds geboekte terugvlucht worden gestart. Dit zou betekenen dat we vier keer moeten overstappen om in Nederland te komen. 

Hoe dan ook, we rijden morgen verder naar de Argentijnse grens. We zijn nu iets ten zuiden van Los Vilos aan de noord-zuid snelweg. 

Mochten we meer respijt krijgen dan reizen we verder langs de Argentijnse kant van de Andes naar het noorden en later naar Uruguay. We hebben eigenlijk nog 6 weken te gaan voor onze vlucht vanuit Uruguay, dus het zou een flinke inkorting van dit deel van de reis betekenen. 

Geen opmerkingen: