18.11.07

Cafayate


We hebben al weer twee zware dagen achter de rug en vandaag vieren we onze prestaties met een rustdag in het prettige dorp Cafayate, het is per slot van rekening zondag. Om maar even bij het begin te beginen, vrijdag legden we 53 km af van Tafí naar Amaicha del Valle over een 3050 meter hoge pas. Dat was dus een klim van zo´n 1100 meter, niet erg steil en alles over asfalt, maar dankzij de dag ervoor toch niet zo gemakkelijk. Het weer werkte deze keer mee, met zon, lekkere temperatuur en een beetje rugwind.

Boven zagen voor het eerst lama´s. De afdaling was door een prachtig en afwisselend landschap, met o.a. een uitgestrekt gebied met beschermde cardones, meters hoge catussen. In het dorp Amaicha zetten we voor het eerst onze tent op, maar de camping was niet geweldig. Maar wat mag je verwachten voor een prijs van €2,80.
We eten tot nu toe elke dag in restaurants, want het is hier lekker eten voor een spotprijs. Het loont gewoon niet de moeite om te gaan koken.


Gisteren leek een gemakkelijke dag te worden, want we zouden 350m dalen over een asfaltweg. Het pakte echter anders uit. Allereerst werd de temperatuur met 34 graden en alleen maar zon toch iets hoger dan aangenaam. Verder moesten we 10 km over een gravelweg om de ruïnes van Quilmes te bezoeken.
De ruïnes waren zeker imposant en we hebben er een uurtje rondgelopen onder de hete zon. Daarna gegeten in het naastliggende sfeervolle restaurant. Daarna begonnen de inspanningen pas goed want de laatste 45 km waren erg zwaar door de hitte, de heuvels en vooral de tegenwind. Janny was bij aankomst ziek, door de hitte bevangen, zullen we maar zeggen. De totale afstand was 75 km en we haalden een schamel gemiddelde van 15,6 k/u. Nu dus een rustdag. We hebben een bodega bezocht, want het is hier een beroemde wijnstreek.

Geen opmerkingen: