28.11.12

Asilah

Camping Relais de Marrakech
De kustplaats Asilah is onze laatste stop in Marokko ongeveer 100 km vanaf de haven. Morgen varen we over naar Spanje en zullen we een dag later hopelijk in Denia aankomen.
Er is weinig reden om ons verblijf hier nog te verlengen want het weer is sinds eergisteren behoorlijk verslechterd. Dat ligt natuurlijk ook aan de streek, want ten noorden van de Atlas is het klimaat koeler en natter dan ten zuiden ervan. Maar er is ook een behoorlijke temperatuurval.
Gisteren zijn we naar Marrakech gereden en daar stonden we op de ons bekende camping Relais de Marrakech. Het is een van de beste, schoonste en duurste campings in Marokko, maar je hebt waar voor je geld. Er is zelfs een hondenwasplaats, iets wat we nooit eerder hebben gezien, een jacuzzi, een massagesalon en een mooi (niet verwarmd) zwembad. Maar ja, als het bewolkt is en slechts 14 graden dan geniet je niet zo. Bij vertrek was het wel weer zonnig.

We zien weer terug op een geslaagde tocht door Marokko van ruim 2500 km. We hebben veel nieuwe dingen gezien, genoten van mooi weer, spectaculaire landschappen en vriendelijke mensen.

Geen opmerkingen: