8.11.12

Azrou

Medresse in Meknés
De dag begint opnieuw mooi. We rijden naar de stad Meknés, wat ongeveer 20 km is en parkeren bij het Ibis-hotel. Van daar is het een korte wandeling naar het centrum van de oude stad. Na een kopje koffie op het centrale plein bezoeken we enkele bezienswaardigheden, waaronder een museum en een medresse, een 650 jaar oude Koranschool. Er zijn er diverse van in Marokko en dit is ook niet de grootste of mooiste, maar het houtsnijwerk waarmee de dakranden en dergelijke zijn versierd is altijd erg indrukwekkend.
We zien ook nog de ondergrondse gevangenis waarin destijds honderden christenen tegelijk werden opgesloten.
Meknés
Het bezoek aan Meknés sluiten we enigszins decadent af met een sundae-ijsje bij de MacDonalds, die hier nogal prominent aanwezig is en veel klanten trekt. We doen nog wat inkopen bij de Marjane supermarkt voordat we 60 km naar Azrou rijden. Daar overnachten we op de kleine camping Amazigh.
Tot nu toe komen we alleen maar kleine campers en terreinwagens tegen op de campings. De stroom overwintercampers zie je hier niet, die gaan meest langs de kust of naar Marrakech.

Voor de komende dagen wordt slechter weer voorspeld met in elk geval buien. Het idee om te fietsen in het gebied ten zuiden van Azrou zullen we waarschijnlijk laten varen en we gaan de Atlas oversteken naar de woestijn.

Geen opmerkingen: