17.11.12

Foum Zguid

Dadels oogsten
Eerst nog een foto van de dadeloogst. Jongens klimmen zonder hulpmiddelen in de dadelpalmen en met een scherp mes aan een lange steel worden de takken en de trossen afgesneden en vallen naast de boom. Het ziet er spectaculair uit.


Het stuift...
Na eerst ruim inkopen te hebben gedaan nemen we de weg naar Foum Zguid. We weten dat het gedeeltelijk piste is en dat men bezig is er een asfaltweg van te maken. Uiteindelijk blijkt dat van de 130 km er ruim 100 km piste is, waarvan een flink deel irritant wasbord en ook nog eens 5 km een smalle stenige piste waarop je bijna niet vooruit komt. Verkeer is er vrijwel niet (we tellen 4 auto's en 2 brommers), zodat in geval van problemen je lang moet wachten op hulp. GSM-bereik is er ook niet. Maar gelukkig gaat alles prima en bereiken we na ruim 4 uur trillen en schudden het plaatsje Foum Zguid, waar we de nogal aftandse camping Sable d'Or bezoeken.
Piste rijden
Het is vandaag gaan waaien, zodat er af en toe zand opwaait. Het is half bewolkt en boven de 20 graden. Onderweg hadden we een tijdje de airco aan.

Geen opmerkingen: