26.11.12

Lalla-Takerkoust

Deze plaats is niet gemakkelijk te vinden op de kaart. Het is ongeveer 30 km ten zuiden van Marrakech. We gingen daarvoor de Hoge Atlas over, deze keer via de Tizi-n-Test route (pashoogte 2100m). Aan het begin zagen we een verkeersbord dat 120 km lang bochten beloofde. Dan weet je het wel. Toch was deze weg gemakkelijker te rijden dan de route van een paar dagen geleden.
Het weer was zozo, tot 8 graden afkoelend in de bergen, geen zon en af en toe motregen.

De start vanmorgen was moeizaam. De Duitse bewoner van de camper naast ons was vannacht van het trapje gevallen en kon niet meer overeind komen. Hij reist alleen en hij heeft ons niet geroepen en heeft dus uren lang voor zijn camper gelegen.
Vanochtend kregen we het met z'n tweeën niet voor elkaar hem weer in zijn camper te krijgen, niet onlogisch want hij was wel 150 kilo en er zat geen beweging in. Met de jongen van de camping erbij lukte het om hem op het trapje te krijgen. Even later kon hij toch zijn benen weer gebruiken. We zijn vervolgens vertrokken met beiden rugpijn...

Bij Lalla-Takerkoust staan we aan een stuwmeer,  met bijzonder mooi uitzicht op onder andere de besneeuwde Atlastoppen.. Er is geen camping maar een 'bewaker' vond het prima dat we hier overnachten. Inmiddels begint het ook hier zachtjes te regenen.

Geen opmerkingen: