21.11.12

Tafraout (3)

Geen 51 maar 54 km in werkelijkheid
Vandaag hebben we een rondje gefietst van 54 km en 850 hoogtemeters. Er was ook een flink deel onverhard bij, zodat het een behoorlijk zware opgave was.
De afdaling
De moeite loonde echter, want het is een route door een zeer fraaie omgeving. We kwamen door prachtige kloven en palmentuinen.
Het is het rondje langs onder andere Ait Mansour, waar we twee jaar geleden al eens heen en terug naar toe gereden waren. Door het te combineren met een andere kloof, die net zo mooi is, wordt het een supertocht.
 

Vanuit Tafraout fietsen was voor ons niet mogelijk, want dat had nog eens 40 km extra en 600 hoogtemeters erbij betekend, dus iets te veel van goede. We gingen met de auto naar het startpunt, bij het bord op de eerste foto.

Ait Mansour
Wat een beetje tegenviel was het weer. Het waaide aanvankelijk nogal en er kwam steeds meer bewolking. Aan het eind, terug bij het hoogste punt (1700 m), was het slechts 12 graden en dat met een stevige wind. Niet lekker dus, maar over het algemeen was het een perfecte rit.

De eerste helft was vrijwel steeds afdalen, af en toe over iets wat ooit asfalt was geweest, maar het meeste toch onverhard.
De laatste 20 km was voordurend klimmen, maar wel over asfalt. Van verkeer was de hele route nauwelijks sprake.

De gpstrack is hier terug te vinden: klik

Geen opmerkingen: