16.2.15

Bisbee

De Laverder Pit
We hebben Tombstone verlaten en zojuist Bisbee bezocht. Het is een mijnstadje met een glorierijk verleden en tegenwoordig wordt het beeld bepaald door toeristen, galeries en restaurants.
Het ligt mooi gelegen in een kloof. er zijn diverse mooie gebouwen uit de beginperiode van Bisbee, een eeuw geleden.
Je kunt met een treintje de oude mijn in, maar voor vandaag was alles volgeboekt.
Later ging de koperwinning vanuit een dagbouwmijn, de reusachtige Lavender Pit, een gat van 300 meter diep. Ook die mijn is nu uitgeput.
We lunchten in een eenvoudig restaurantje, dat lekker eten opdiende.

Alles is klassiek in Lowell
Even buiten Bisbee kregen we in Lowell een ongekend Route 66-gevoel. Het is een straatje met zo'n 15 garages die alle in 40 jaar niet veranderd lijken en die alle in antieke voertuigen lijken te doen.
 
Het is zondag, dus er was geen activiteit.
Lowell is eigenlijk een ghosttown. Het was vroeger een mijnwerkersdorp en werd verlaten toen de mijnen sloten. Een deel van Lowell is opgeofferd aan de Lavender Pit.

 
Daarna reden we naar de grensstad Douglas om vanuit de MacDonalds te internetten. We zien hier alleen Mexicanen en horen vooramelijk spaans. We zien hier ook de ijzeren muur die moet voorkomen dat mensen illegal de grens oversteken.
We zijn van plan hierna naar een nationaal park te gaan.

Het weer laat ons wat in de steek, want we bereiken maar 18 graden C. Vannacht heeft het even geregend en het is nu meest bewolkt.

Geen opmerkingen: