5.2.15

Florence


Op de brug over Salt River bij Tempe
Gisteren, dinsdag was onze eerste fietsdag. Zo'n 56 km legden we af door voornamelijk stedelijk gebied. Phoenix is met zijn voorsteden onvoorstelbaar uitgebreid. Vanaf het centrum in oostelijke richting waren we pas na 40 km de stad uit. Het weer is eigenlijk nog meer zomers dan voorjaars te noemen, want met alleen maar zon en ongeveer 23 graden hebben we absoluut niets te klagen, ook niet over wind, want die is er niet.
Vlak voor het eindpunt deden we nog even Goldfield aan. Het is wat de naam zegt, een voormalig goudzoekersdorp, later opnieuw opgebouwd, opgeknapt misschien. Maar het is nu een toeristische attractie met bijbehorende etablissementen.
De gevangenis in Goldfield
We overnachtten in Lost Dutchman State Park. Er is een fraai gelegen camping in een natuurlijke omgeving. Bijna alle plaatsen waren bezet, want het is nu eigenlijk hoogseizoen met veel overwinteraars. De naam van het park is ontleend aan de goudmijn die ook zo heette.
Op de achtergrond rijst een berg op met de naam Superstitious Mountain.
Het kamperen beviel redelijk; we hadden een paar jaar niet in een tent geslapen.
De nacht was helder en behoorlijk koud, maar van een sterrenhemel viel er vanwege de volle maan niet te genieten.

Camping Lost Dutchman
Nadat de zon achter de berg tevoorschijn kwam en de tent droog was van het condenswater, begon vandaag de tweede etappe naar Florence, 58 kilometer.
We namen een sluiproute vanaf het state park, om een stuk af te snijden, maar dat ging gedeeltelijk over onverharde wegen, o.a. een stukje van een mountainbikepad tussen de saguarocactussen door. Even daarna kregen we meteen al een flinke pech, want een van Jan's fietstassen raakte een spaak en die overleefde het niet, of eigenlijk de nippel in de velg brak af. Zo'n nippel hadden we bij ons en na een 20 minuten konden weer verder. De tassen zijn nu beter bevestigd zodat het niet nog een keer gebeurt.

Lost Dutchman State Park
Eenmaal op de vierbaans highway 60 werd het saai en de State Route 79 was niet veel beter. Vrij druk, maar gelukkig wel een verharde 'shoulder'.
In het plaatsje Florence zijn diverse restaurants en we overnachten in het Blue Mist Motel, gelukkig met goed wifi, want daar zijn we deze reis wel van afhankelijk voor onze communicatie.

Geen opmerkingen: