14.2.15

Tombstone

Het historische Courthouse in Tombstone
Een pionier dacht omstreeks 1870 hier zilver of goud te vinden maar men zei hem dat hij dankzij de indianen alleen maar zijn grafsteen zou vinden, tombstone dus. Zo kwam het dorp aan zijn naam. Hij vond zilver en verkocht zijn grond voor niet zoveel geld en een paar jaar later werd er voor vele miljoenen zilver gewonnen. Tombstone had een paar jaar een zilverkoorts tot de mijnen onder water liepen.

Hier wordt de schietpartij nagespeeld
Het dorp staat nu vooral in het teken van een schietpartij die rond 1880 plaatsvond tussen vier mannen van het gezag, de Earp Brothers, en vier cowboys. Bijna elke Amerikaan weet ervan. Op verschillende plaatsen wordt deze schietpartij nagespeeld.

We hebben nog niet gekeken, maar wel het straatfeest gezien dat deze dagen wordt gehouden en waar allerlei shows worden opgevoerd met ėėn vast gegeven: een schietpartij.

Aan het bier
Straatshow
Verder is het een dorp dat veel toeristen trekt, dus diverse restaurants en winkeltjes telt. Je kunt het museum bezoeken in het oude gerechtsgebouw (hebben we gedaan) en je rond laten rijden in een postkoets (hebben we niet gedaan).

Het is vandaag grotendeels bewolkt en ongeveer 19 graden C.

Geen opmerkingen: