8.2.15

Green Valley

We verlieten het park vandaag in zuidelijke richting. We namen de Mission Road, genoemd naar de San Xavier Mission. Het is een mooi bewaarde, ruim 300 jaar oude missiekerk. In dit deel van Amerika probeerden de Spaanse missionarissen de Indianen tot het katholieke geloof te brengen. Veel van deze missieposten in Californië, Arizona en Mexico zijn er nog steeds.
Toen wij er aankwamen was er een bruiloft. Het bruidspaar en een grote groep genodigden kwamen aan, allen fraai uitgedost.
De Mission Road bleek langzaam steeds verder te stijgen naar een mijngebouwgebied. Hier worden enorme gaten gemaakt waaruit erts wordt gewonnen.
De Saguarita Road bleek 10 km lang omlaag te gaan tot we een bord tegenkwamen dat aangaf dat het nog 1 km naar de snelweg was. Kilometer? Ja, er is een klein stukje Arizona waar borden met kilometers zijn te vinden, het restant van een mislukte overgang op het metrische stelsel, zo werd ons later verteld.

Green Valley is een uitgestrekt dorp met vrijwel allen 60-plussers. We hadden opnieuw een warmshowers-adres, ditmaal Rudy en Anne. Rudy is een Nederlander die op jonge leeftijd als avonturier naar de VS ging en er zijn hele leven is gebleven. Samen met zijn Amerikaanse vrouw Anne zijn ze onlangs naar Arizona getrokken vanwege de omgeving en het klimaat. Rudy is fanatiek fietser en doet lange fietsvakanties nu hij is gepensioneerd.

Een broer en een vriend waren ook aanwezig en we brachten de avond gezellig door met heerlijk eten, drinken en kletsen.

Vandaag reden we 67 km en hadden ongeveer 500 hoogtemeters.

Geen opmerkingen: