19.5.18

Bahía de Agustin (2)

San Agustín
De plek bevalt ons zodat we er drie overnachtingen van maken.

Vandaag hebben we het dorp verkend op de fiets. We moesten wat boodschappen doen en vonden uiteindelijk een winkeltje waar ze hadden wat we zochten.
Het dorp bestaat uit diverse primitieve huisjes en vooral langs het strand een rij restaurantjes. Enkele restaurants zien er wat beter uit, maar ze zijn voor Mexicaanse begrippen stevig aan de prijs.
Op een heuvel met een kapel heb je een overzicht over het dorp.

De baai van San Agustín
De huisjes bestaan doorgaans uit een of meer slaapkamers. De keuken is buiten evenals het verblijfsgedeelte. Er is wel altijd een palapa, een afdak met palmbladeren. Ook de restaurants hebben altijd zo'n palapa.

Het strand van San Agustín
Dat je hier aan het eind van de wereld bent blijkt ook uit het feit dat er geen waterleiding is. Elk huisje of restaurant heeft grote watercontainers, die gevuld kunnen worden door een langskomende vrachtauto.

Zoals gezegd zijn de eigenaren Nederlanders. Ze wonen in Spanje en hebben met de camper in Amerika rondgereisd, zo lezen we op hun website, maar wat hen heeft doen besluiten om deze plek te kopen en in te richten is ons niet duidelijk.

De twee mannen die hier nu verantwoordelijk zijn voor het terrein, zien we nauwelijks. Ze hebben een ander dagritme dan wij. Ze staan 's middags op en gaan diep in de nacht weer naar bed.
Andere klanten zijn er niet gekomen, deze dagen, zodat we bijna het gevoel hebben het rijk hier alleen te hebben.

Het is overdag ongeveer 31 graden (prima) en 's nachts 26 graden (mag wel iets minder).

Er is hier geen ontvangst van mobiel internet of zelfs mobiele telefoon, maar wel wifi.
Hoofdstraat van San Agustín

Geen opmerkingen: