22.5.18

Oaxaca

We sliepen prima op het pleintje voor het gemeentehuis in San José de Pacifico. Het werd uiteindelijk zo’n 10 graden. Vanochtend was de mist opgetrokken en met zonnig weer vertrokken we naar de stad Oaxaca. We hadden minder bochten dan gisteren maar wel ongelooflijk veel ‘topes’.

De weg naar Oaxaca, nog aan het begin
Mooie bloesem en een waarschuwing voor een tope
Mexico is berucht om deze snelheidsremmers, verkeersdrempels dus.
Niet alleen zijn het er vreselijk veel, vandaag toch al gauw meer dan honderd, misschien wel tweehonderd, maar bovendien zijn er verschillende soorten en is de zichtbaarheid soms slecht.
Er zijn er die je in de derde versnelling neemt, ongeveer 30 km/u, maar op de meeste moet je niet sneller gaan dan 20 km/u of zelfs stapvoets. Niet alleen in de bebouwde kom, maar ook op buitenwegen, zelfs op vierbaanswegen kom je ze tegen.
Meestal staat er wel een waarschuwingsbord bij en zijn ze geel gestreept, maar soms hebben ze de asfaltkleur zonder waarschuwingsbord.
Tot nu toe hebben we het overleefd...
De klep wordt er afgehaald;
linksonder zit de deuk;
vooral een probleem om het fietsenrek
goed bevestigd te krijgen

We staan in het dorpje El Tule, 7 km van Oaxaca, in de tuin van een Canadees echtpaar die hier overlanders ontvangen en ook helpen met allerhande vragen en problemen. Hun plek heet Overlander Oasis.

Calvin heeft goede contacten met een plaatwerker, Jesús heet hij. Meteen gebeld en hij kwam even later langs en noemde de prijs om de achterklep te repareren.
Hij wilde hem meteen meenemen. Hoe? Nou gewoon op het dak van zijn sedan.
Over een paar dagen moet Jan er heen rijden, zonder achterklep en dan wordt hij er weer ingezet. Dat kan allemaal in Mexico.

De achterklep gaat mee op de auto van Jesús (links)
De koppeling wordt ook naar gekeken. Het lijkt er toch sterk op dat de bovenste cilinder lekt en niet de onderste, zoals eerst gedacht. Dat scheelt heel veel werk, een uur in plaats van enkele dagen. Morgen gaan we kijken of het onderdeel te vinden is. Het is allemaal niet heel urgent, maar we rijden toch liever met een bus rond waar niets aan mankeert.

Het is hier mooi weer, ongeveer 30 graden en ‘s nachts is het 15. Heerlijk.

Geen opmerkingen: