4.5.18

Merida (2)

Het centrale plein met de kathedraal
We staan in de tuin van een mooi hostel (La Ermita), ongeveer 25 minuten lopen van het centrum.
Er staat nog een camper en een tent en verder zijn er diverse kamers bezet. Het is voor ons heel goedkoop, namelijk 9 euro per nacht, inclusief een ontbijtbuffet! Soms zit het mee.

Er zijn hier wel twee 'problemen', de warmte en de muggen.
We gebruiken dus flink wat muggenspray. Overdag wordt het 36 graden en 's nachts koelt het langzaam af tot 24 graden. Niet echt aangenaam dus, want als we gaan slapen is het nog 30 graden in de camper. Maar laten we niet te veel klagen.

Folkloristische dansgroep;
dansers draaien rond met dienblad en volle glazen op hun hoofd
Ons vorige bezoek aan Mérida was 22 jaar geleden en toen was het de tweede dag zo koud en regenachtig dat we weer vertrokken...

We hebben de stad vandaag te voet verkend en konden vaag enkele plekken herkennen van de vorige keer. Het is een aangename stad, die ondanks een inwonertal van 1 miljoen toch een klein centrum heeft, waar het niet te druk is. Er zijn ook nauwelijks hoge gebouwen, wel veel historische gebouwen.
We aten in een Cubaans restaurant, deze keer vegetarisch. Het was prima.

's Avonds liepen we nog een keer naar het centrum, want elke donderdag is er op een plein een uur lang een gratis optreden van verschillende artiesten, die traditionele muziek van deze streek maken. De zitplaatsen waren alle bezet en ook de terrassen van de omliggende restaurants zaten mudvol. Het is een leuke gebeurtenis. Ze doen dit al veertig jaar lang, wekelijks op deze plek. Ook een dansgroep deed mee.

Geen opmerkingen: