1.5.18

Valladolid (3)

Zwemmen in de cenote Xkeken
Er hangen boomwortels en druipsteen
Het is vandaag 34 graden en morgen komen er nog een paar bij. Activiteiten moeten zoveel mogelijk in de ochtend en de avond.

We hebben op de fiets twee cenotes bezocht. Beide zijn vlak bij elkaar en het zijn grotendeels dichte grotten. Door een klein gat in het dak valt het zonlicht naar binnen.
Het is wel bijzonder om onder de stalagtieten te zwemmen. Het water is aangenaam koel en heel helder. Het aantal bezoekers op maandagochtend was bescheiden.

Daarna fietsten we weer naar de stad om in het centrum wat te eten. Vooral het fietsen in de stad is in de middag een hete aangelegenheid. Opvallend is dat we de 25 km vandaag voor een flink stuk over fietspaden konden afleggen.

Later in de middag vraagt Ramón aan Jan of hij een rondje mee gaat mountainbiken. Dat kan hij natuurlijk niet weigeren, maar het is wel een ongelijke uitgangspositie: Ramón fietst de route heel vaak, heeft een veel betere mtb en is 30 jaar jonger...
Het was behoorlijk bikkelen over de rotsachtige paadjes maar leuk om te doen.

Dit wordt de laatste nacht op de camping van Ramón. Hij heeft ons beloofd dat we de maan gaan bekijken met zijn telescoop en hij gaat een film vertonen met zijn beamer. Hij doet echt z’n best om de gasten te amuseren.

Geen opmerkingen: