3.5.18

Mérida

Dit was een nogal ongelukkige dag. We waren bijna in Mérida toen we van achteren licht werden aangereden, het was voor een verkeerslicht. De persoon die het veroorzaakte stelde eerst voor dat hij de schade zou betalen, dus geen politie en geen verzekering. Hij verwachtte dat het niet meer dan omgerekend 20 euro zou kosten. Daarop gingen we naar een schadehersteller en die zei dat het 130 euro moest kosten. Toen krabbelde hij terug want dat was veel geld, twee weeksalarissen, zei hij.
Hij wilde nu de verzekering erbij hebben want dan kost het niets.
Dat vonden wij echter geen goed idee, toen bleek dat de afhandeling wel eens drie weken kon duren. Zo lang willen we niet in Mérida blijven...
We kwamen hem tegemoet en hij ging akkoord met 100 euro.

Het verhaal krijgt echter nog meerdere wendingen.
Eerst naar een geldautomaat: geen geld.
Steeds ging Janny met hem mee in de auto want je weer maar nooit of hij er vandoor kan gaan.
De tweede automaat doet het ook niet en inmiddels heeft hij bedacht dat hij er toch een verzekeringszaak van wil maken. Na veel heen en weer gepraat zeggen we dat hij de verzekering dan moet bellen om een expert sturen. Dat zou maximaal twee uur kunnen duren. Inmiddels was het donker geworden en we moesten nog 10 km door deze grote en drukke stad.

Een groepje flamingo's
Dan krijgt hij ineens een telefoontje van zijn vrouw dat zijn zoontje in het ziekenhuis is vanwege een ongeluk. We hoorden inderdaad een alarmerende stem door zijn telefoon.

Ineens was het dan toch maar het beste om het geld te pinnen want hij moest snel naar het ziekenhuis.
Bij de pinautomaat bedacht hij een nieuwe list. Hij zou 75 euro pinnen en de rest later overmaken als hij meer geld had.
We waren het inmiddels zo beu dat we het zo maar gedaan hebben.

De schade is dat het fietsenrek is geraakt en deze heeft de achterklep ingedeukt. De klep kan nog open en dicht. Het fietsenrek is wat verbogen, maar lijkt op het eerste gezicht nog bruikbaar.
We kunnen onderweg op zoek naar een werkplaats die een en ander kan repareren op een voor ons gunstig moment.


Voordat we naar Mérida gingen hebben we nog wat verder langs de lagunekust gereden bij Rio Lagartos. Het is een bijzonder gebied met zoutmeren. Deze zijn helemaal rose gekleurd en dat trekt wat toeristen. Ook is dit een gebied waar veel flamingo’s voorkomen. We hebben er inderdaad een aantal gezien, evenals pelikanen en andere watervogels.
In het enige dorpje in het gebied gingen we eten bij een zeer eenvoudig visrestaurantje.
Je kiest de vis uit, die wordt gewogen en klaargemaakt. Achteraf hadden we wat grotere vissen moeten nemen want ze waren heel lekker maar een beetje te klein. We betaalden €4,50 voor twee vissen, rijst en salade en twee cola’s. Ook inclusief fooi.

We hebben vandaag ongeveer 250 km gereden en kwamen door het bijna vier uur durende oponthoud pas om 21.00 uur op onze bestemming aan.

1 opmerking:

Anoniem zei


Wat een kunstwerk deze foto van het roze zoutmeer, prachtig! Gelukkig dat het maar een
kleine incident was met de aanrijding al blijft het vervelend natuurlijk. Veel groeten,
jim en Marina