13.5.18

San Cristóbal de las Casas

Cañón de Sumidero
Om even na 8 uur stonden we al bij de steiger waar de boot zou vertrekken, maar op zaterdag is het blijkbaar veel later. We vertrokken uiteindelijk pas tegen 10 uur.

Cañon de Sumidero
De toer die twee uur duurde was er er niet minder door, want het was een leuke boottocht door deze spectaculaire Sumiderokloof.
Op een plek is de loodrechte wand een ontzagwekkende 1000 meter hoog.
Het water in de kloof stroomt nauwelijks omdat het aan het eind is afgedamd. Het is dus een stuwmeer van 20 kilometer lang, maar wel heel smal.

Onderweg stopten we diverse keren voor bijvoorbeeld krokodillen of apen langs de kant.
De terugweg ging non-stop en met hoge snelheid.

De weg naar San Cristóbal is 50 km en gaat constant omhoog. De stad ligt op 2100 meter hoogte en je komt daardoor in een volledig ander klimaat. San Cristobal is de koudste en natste stad die we voorlopig aandoen. Het is hier overdag iets boven de 20 graden en in de nacht koelt het af tot 9 graden. Elke dag valt er wel een tijd regen. We hebben regenjassen en een paraplu voor de dag gehaald, ongekend.

De stad zelf is aangenaam en sfeervol en er lopen heel wat toeristen rond. Het is ook een centrum van indianen, die hier hun spullen verkopen.

De camping ligt 1,5 km buiten het centrum en is een echte camping. Er staan een vijftal andere campers, waaronder voor het eerst een Volkswagen camper die op de onze lijkt. Uit de VS komt hij.

Ook deze stad hebben we 22 jaar geleden bezocht, maar we konden ons niet echt herinneren waar we toen overnacht en gegeten hebben.


2 opmerkingen:

richbran zei

Jullie hebben de tour door de canyon toch vanuit Tuxla gedaan? Tenminste zo te zien op GE lijkt me dat logischer.

J&J zei

Ja, correct. De naam van de blogpost is bij ons altijd de plek waar we aan het eind van de dag overnachten en dat was in dit geval Sancristobal.