29.11.22

Barra de Valizas

Na het vorige bericht zijn we zondag in La Paloma gebleven en hebben overnacht bij de marinehaven.

In de duinen in La Paloma

Daar is een parkeerplaats achter de duinen en het zandstrand waar je in je camper mag overnachten en dat doen er ook een aantal met ons, voornamelijk Uruguayanen. Het is een leuke plek. We lunchten in het centrum, lekkere tong. Het is een redelijk toeristisch dorp, al is het ook hier gewoon nog voorseizoen.

Afwas op de camperplaats; water en elektra aanwezig

Gisteren reden we naar de camperplaats bij het bezoekerscentrum van Cabo Polonio. Dit is een van de bekendste plekken aan deze kust. Het is een dorp aan de kaap bij een vuurtoren, wat min of meer illegaal is ontstaan. Mensen bouwden hier hun huisjes zonder aansluiting op waterleiding of elektriciteit. Een wegverbinding was er ook niet en eigenlijk nog steeds niet. Er is een moeilijk berijdbaar spoor door het duinzand, alleen toegestaan voor bevoorrading. 

Zo doen de jongeren dat

Vanaf de camperplaats liepen we vandaag 7 kilometer naar Cabo Polonio, lastig vanwege het vele mulle zand. We hadden ook kunnen kiezen voor een soort safaritruck die mensen heen en weer brengt, maar wij willen graag lichaamsbeweging.
Wij gebruiken onze benen; in het mulle zand

Het dorp is een soort surfers/hippie-gemeenschap met allerlei geïmproviseerde bouwsels. Het heeft wel een leuke sfeer.

Bij de vuurtoren liggen tientallen zeeleeuwen en andere zeezoogdieren te zonnen op de gladde rotsen. Een hek zorgt ervoor dat mensen er niet te dicht bij kunnen komen.

We konden bij een van de restaurantjes een lekkere vegetarische wok bestellen, waarna we dezelfde 7 km terug wandelden.

Typerend voor Cabo Polonio

Jan had bedacht dat we wel weer eens een douche konden gebruiken en had een hostel gevonden in Barra de Valizas, ook zo'n alternatief dorp maar dan wel over de weg bereikbaar. Het is een wat primitief onderkomen; waar naar zijn geld zullen we maar zeggen. Wel vlak aan zee en we kijken zelfs uit op de branding. 


Zeeleeuwen bekijken

Geen opmerkingen: