9.11.22

Montevideo (Uruguay)

Enigszins geradbraakt zijn we in de vroege ochtend van woensdag 9 november aangekomen in Uruguay. We hadden drie vluchten met overstaptijden van 2 tot 3 uur, zodat we in totaal 26 uur onderweg waren, zonder nog de tijd te rekenen om in het vliegtuig op Schiphol te komen en hier van de luchthaven in het hotel te komen. Het liep overigens allemaal volgens plan. Tijdens de laatste vlucht vannacht hebben we nog een paar uurtjes kunnen slapen, maar we zullen wel wat slaap moeten inhalen. 

Plaza Independencia

Wat niet helemaal volgens plan verloopt is de aankomst van het vrachtschip waarop onze camper staat. Hij vaart vandaag langs Montevideo, maar gaat eerst naar Zárate in Argentinië en op de terugweg komt hij dan hier in de haven. Er is dus wel drie dagen vertraging en het ophalen van de camper zal pas na het weekeinde kunnen, hopelijk op maandag. 

Gerestaureerd

We hebben een comfortabel hotel, vlakbij de haven en in de oude binnenstad. We hebben in de loop van de dag de omgeving wandelend verkend. Het echte centrum met onder andere regeringsgebouwen ligt een stukje van de oude stad vandaan. Daar is het ook drukker hoewel vlakbij ons hotel de oude Mercado staat, een overdekte markt die nu vooral in gebruik is door restaurants. Het is een gezellige buurt. 

We hebben geld kunnen pinnen en een sim-kaart kunnen scoren. Die gaat in een oude iPhone die dan als modem werkt voor andere apparaten. Het mobiele internet is hier goedkoop, 20GB voor 5 euro. In het hotel hebben we trouwens goede wifi, de simkaart gebruiken we als dat niet beschikbaar is als we met de camper onderweg zijn.

Groot aantal restaurants in het historische marktgebouw

Het tijdverschil met Nederland is 4 uur vroeger. Dat is soms lastig. We hebben een abonnement bij NL-Ziet zodat je alle Nederlandse tv-programma's op de laptop kunt bekijken. Dat wil zeggen dat je ook nog een VPN-abonnement moet hebben om hiermee NL-Ziet te laten geloven dat je in Nederland zit. Voor buiten de EU zijn de uitzendingen namelijk geblokkeerd. Dat is inderdaad gelukt, maar het uitgestelde kijken lukt om een of andere reden niet. We moeten dus bijvoorbeeld om 16.00 uur het 8-uur-journaal bekijken.

Het weer is prima, veel zon en boven de 20 graden, maar vandaag iets te veel wind. Het is hier nu voorjaar. 

We gaan de komende dagen de stad verder bekijken.

Geen opmerkingen: