26.11.22

La Paloma

Minicamping en hostel Poste de la Laguna
In het dorp La Paloma zijn we nog niet geweest maar gisteren kwamen we op een minicamping 7 km voor het dorp. Voor de afwisseling stonden we eens tussen de bomen, in dit geval voornamelijk eucalyptus. We proberen minstens eenmaal in de drie of vier dagen een camping te krijgen om de was te kunnen doen, te douchen en aan de stroom te staan. 

De camping herbergt ontelbare vogels. Om 5 uur in de ochtend begint het concert al, van allerlei onbekende vogels of gewoon parkieten. Heel bijzonder.

We deden een korte wandeling in het natuurgebied

Vanmiddag vertrokken we 10 kilometer verder, naar zee. Het is een beschermd natuurgebied met een groot meer, Laguna de Rocha, dat vlak achter de duinen ligt. Af en toe ontstaat er een doorbraak tussen het meer en de oceaan en stroomt zout water naar binnen. Er zijn veel watervogels die houden van deze omstandigheden. 

Een parkwachter benaderde ons en begon spontaan een hele uitleg te geven in voor ons begrijpelijk Spaans. We mogen hier in de camper overnachten. We hebben een mooi plekje in de natuur. 

De wind heeft hier wel vrij spel, maar het is zonnig en redelijk warm vandaag. 

Er is ons gevraagd of we de fietsen niet missen. Voor het eerst hebben we bewust geen fietsen meegenomen. We verwachten ze in Zuid-Amerika niet zo veel te kunnen gebruiken en een nadeel is dat je extra spullen moet meenemen, zoals helmen, fietskleding en fietsgereedschap. Daar hebben we eigenlijk geen ruimte voor. Ook was ons fietsenrek wat zwak geworden na de aanrijding in Mexico en aangezien ons veel hobbelwegen te wachten staan leek dat een reden te meer om er van af te zien. Af en toe kunnen we misschien fietsen huren. 

Vrije plek aan la Laguna de Rocha

1 opmerking:

W&D zei

Wat fijn om te lezen dat jullie je goed vermaken.. Het is natuurlijk wel een feestje om de ene dag wakker te worden onder de eucalyptus bomen .. alleen al die geur.. En dan ook nog de vrolijke geluiden van de vogeltjes en de andere dag middenin de natuur mogen genieten van het pure leven.. wij zeggen‘ lekker genieten’ !