29.1.23

El Bolsón

Camping La Chacra in El Bolsón;
elke plek heeft een grill, zoals gebruikelijk in Argentinië
We zijn zo langzamerhand in de streek gekomen die wel Argentijns Zwitserland wordt genoemd. Het is een streek van bergmeren, besneeuwde bergen en vakantiedorpen. Ook zijn er skihellingen. 

El Bolsón is zo'n toeristisch dorp en trekt voornamelijk Argentijnse vakantiegangers. Er is een grote kunstnijverheidmarkt waar we veel hippie-achtige types zien die hun spullen proberen te verkopen.

Deze vogels scharrelen rond op de camping
Gisteren belandden we op een camping 30 km ten zuiden van het dorp, mooi gelegen aan een rivier, met goede voorzieningen en heerlijk ontspannen. Alleen geen 4g internet en dat is wel vaker het probleem als je wat verder van de bewoonde wereld zit. In het beste geval heeft zo'n camping wifi dat tot een paar meter vanaf de receptie reikt.  

Vandaag staan we op een camping niet ver van het centrum van El Bolsón. Ook hier is het allemaal goed voor elkaar. Het is behoorlijk vol maar er gelden hier strikte regels voor het beperken van overlast. Dat hebben we ook wel eens anders meegemaakt.

Eigenlijk hebben we deze twee dagen niets bijzonders beleefd, maar dat is helemaal niet erg als je een halfjaar op reis bent.

Overigens zijn we vandaag precies op de helft van onze reis qua tijd. We zijn 83 dagen onderweg en we hebben er 166 gepland. We hebben inmiddels 9000 km afgelegd.

Vandaag was het 28 graden, morgen 33, dus het is echt zomer hier met voortdurend een wolkenloze lucht.

Geen opmerkingen: