26.10.23

Fray Jorge


Vlakbij de camping waar we de afgelopen nacht hebben gestaan is een schitterend natuurpark, genaamd Bioparque Puquén. De naam puquén slaat op een walvis want er is een plek aan de rotskust waar het water omhoog spuit zoals een walvis doet. De golfslag zorgt voor druk op een opening in de rotsen waardoor het water zeker 30 meter boven zeeniveau komt. We hebben zoiets ooit ook in Mexico gezien, maar het bijzondere hier is dat er geen toeristische kermis omheen is. Zo ziet dat er uit:

 

Daarnaast is de flora en fauna hier wonderschoon. Je ziet ongelofelijk veel verschillenden soort planten en bloemen. Verder zeeleeuwen, gieren en andere vogels. We raakten niet uitgekeken. 
 

We wandelden 6 kilometer om vervolgens ruim 200 kilometer te rijden naar een camping bij het Nationale Park Fray Jorge. De camping ligt in de halfwoestijn en we konden nog een paar uurtjes genieten van de zon die inmiddels was gaan schijnen. Het is een prachtige plek voor een mooie sterrenhemel, maar ja, dan moet je wel wat geluk hebben. Helaas scheen de maan en waren er ook weer wolken gekomen. 

Camping bij het nationale park Fray Jorge

Geen opmerkingen: