19.10.23

Vila San Carlos

Stuwmeer in de Atuelkloof
We hebben de rest van de kloof van de rivier Atuel uitgereden. Het weer viel vandaag tegen. Het was eerst maar 7 graden en er viel lichte regen. Toch konden we genieten van de fraaie landschappen langs deze rivier. Er is een flink stuk onverhard.
Urenlang over een onverharde weg

Er zijn meerdere stuwdammen gemaakt zodat er ook een aantal stuwmeren is waar we langsrijden.

De kloof is veelkleurig en veelvormig

We wilden eigenlijk eindigen vandaag bij het grote stuwmeer bij het dorp Nihuil. Je hebt daar mooie zonsondergangen was ons beloofd. Maar de kou en regen doet ons na de lunchpauze besluiten om door te rijden. We rijden over goede asfaltwegen over de hoogvlakte met de besneeuwde Andestoppen in de verte. Verkeer is er bijzonder weinig op deze route. 
 

We komen op de Ruta 40, maar ook deze hoofdroute die van zuid naar noord loopt door heel Argentinië is rustig. 

Opeens eindigt de halfwoestijn, waar hier en daar zwarte stieren rondlopen, om plaats te maken voor landbouw en wijnbouw. In het dorp Villa San Carlos vinden we hostel/camping Rosengarten. De vader van de eigenaar was Oostenrijker, vandaar. 

Het is een mooie groene tuin met zwembad waar we de camper neerzetten. 


Update 19 oktober

Sommige dagen verlopen geheel anders dan je had gedacht, zo ook vandaag.

Tijdens de wandeling vandaag

We hadden gedacht na onze ziekte weer eens een flinke wandeling te doen door het dorp, naar de Ruta 40, zo'n 6 km heen en terug. Maar net voor we iets zouden eten en drinken viel Janny over een soort stoeprand. Haar hand was behoorlijk gehavend en haar gezicht ook enigszins en het was vooral erg pijnlijk. Meteen stonden er wel vier bezorgde Argentijnen om ons heen. 

Eerst even bijkomen in een café maar Jan vond dat ze naar de eerste hulp moest. 

Het was niet ver van de plek waar we waren en zodoende maakten we kennis met de Argentijnse medische sector. Niets dan lof, want men deed alles heel grondig. Er werden röntgenfoto's gemaakt waar niets bijzonder op te zien was en de wondjes werden schoongemaakt en er werd een prik gegeven tegen de pijn en ter voorkoming van infecties. 

Argentinië is goedkoop, dus we waren voorbereid op een niet zo hoge rekening. We hadden echter niet verwacht dat de gezondheidszorg gratis is, ook voor buitenlanders. 


Zou deze nog rijden?

Door deze gebeurtenis blijven we nog een nacht op deze camping. Het weer is prachtig, maar vannacht was het slechts 3 graden. Overdag zo'n 25 graden. Gisteren was duidelijk een kortstondige dip wat betreft het weer.



De minicamping

Geen opmerkingen: