28.10.23

La Serena

Wandelen door de halfwoestijn
Als je een stad bezoekt in Chili lijkt de beste optie om een hostel te boeken. Campings zijn er vaak niet en een hostel is nauwelijks duurder. 

Hoe dan ook, we zijn nu in Hostal El Punto in La Serena.

De geitenhoedster bracht ons op het juiste pad
De laatste camping was erg rustig, zelfs geen blaffende honden. Vanaf de camping deden we gisteren nog een wandeling van 6 kilometer, die gemarkeerd was maar waar we het spoor toch een beetje bijster raakten. Een geitenhoedster kwam op ons pad en ze wees ons de juiste weg. We praatten even met haar en ze bleek dagelijks met haar kleine kudde van ca. 25 geiten door de halfwoestijn te trekken en 's avonds weer naar huis waar de geiten gemolken worden en er kaas wordt gemaakt. Het lijkt ons een hard bestaan. Het nationale park Fray Jorge zelf hebben we niet meer bezocht.
La Recova is een gebouw met knusse patio's

In La Serena waren we eerder dit jaar ook al even geweest, maar nu kunnen we een wat uitgebreider beeld van de stad krijgen. We vinden het wel een relaxte stad, maar helaas wordt de aanblik wat verpest door graffiti, zelfs op beelden in het beeldenpark in het centrum.

Het archeologisch museum was helaas net gisteren dicht gegaan wegens renovatie. We hebben vaak pech met dat soort dingen. Zo bleek het restaurant dat we op Tripadvisor hadden uitgezocht vervangen te zijn door een heel ander restaurant op de gezochte plek. 

Wel vonden we La Recova, een kunstnijverheidmarkt en de Japanse tuin. Die laatste werd druk bezocht en was ook zeker de moeite waard. 

Japanse tuin

Japanse tuin
Opvallend aan de stad vonden we het enorm grote aantal kappers in La Serena. Er is zelfs een straat waar er wel 20 op een rij zitten. Allemaal zijn ze goedkoop, zo'n 6 tot 8 euro voor een knipbeurt.

La Serena heeft ook enkele grote winkelcentra en onder andere Decathlon is hier neergestreken. Dat kwam goed uit want we wilden nog een slaapzak kopen als extra deken voor streken met nachtvorst en een nieuwe jas ter vervanging van een die behoorlijk kapot is gegaan. 

Het hostal is van een Duitse eigenaar en is, behalve het bed, comfortabel, met onder andere een eigen terras bij onze kamer. We konden vanmiddag nog een paar uur genieten van de zon die er scheen.

Het terras voor de kamer: mensen van het goede leven

Geen opmerkingen: