21.10.23

Uspallata

Uitzicht op Uspallata en de Andestoppen daarachter
De oplettende lezer zal weten dat we eerder dit jaar hier ook al eens waren. Het is zelfs de derde keer als we de fietsreis in 2007 meerekenen. 

De Andesspoorlijn werd decennia geleden gestaakt;
toch denk je dat ze zonder veel moeite er weer treinen 
kunnen laten rijden
We verblijven weer op de gemeentecamping, niet super maar voor ons goed genoeg. Vanochtend deden we een 6 km lange rondwandeling naar een uitzichtpunt. We keken uit over de oase die Uspallata in feite is. Dankzij allerlei bevloeiïngskanalen is het hier groen.

We kwamen ook weer de Duitse sierradenverkoper tegen die we een halfjaar geleden ook ontmoetten. Janny kocht er nu een ketting met hanger.

Het gaat sinds haar val nog niet zo heel goed. Wandelen is geen probleem, maar ze heeft nog wel op allerlei plekken spierpijn. Het is een kwestie van tijd.

Een oude auto en een slapende hond;
een treffend straatbeeld in Argentinië

Het is hier meest zonnig met een temperatuur van ca. 25 graden. 

Water is op steeds meer plekken een probleem, zo ook hier;
"Uspallata verenigd voor het water"

Zondag
Las Bóvedes, met drie opvallende koepels

We zijn vandaag naar de Bóvedes gewandeld, een uniek bouwwerk hier. Het is door de Jezuïeten gebouwd en het heeft waarschijnlijk gediend als zilversmelterij. 
Dit wordt de laatste overnachting voorlopig in Argentinië. We steken morgen de grens over naar Chili. Als we over een aantal weken terugkeren zal er een andere president zijn in Argentinië want vandaag zijn de verkiezingen. Daar merken we overigens heel weinig van. 

Geen opmerkingen: