3.12.07

Belén

De 178 km tussen Santa María en Belén hebben we in twee dagen afgelegd, maar vraag niet hoe. Het eerste deel gisteren van 74 km ging aanvankelijk goed, hoewel we na 10 km tot de ontdekking kwam dat de BOB-vlag niet op de kar zat. Achtergebleven in het hotel dus. Jan ging zonder bagage terug om hem op te halen, want de vlag zit er uiteindelijk voor de veiligheid op.
Onze eerste pauze was in een piepklein dorpje waar we eerst het winkeltje om cola te verkrijgen over het hoofd zagen. De kinderen op de foto zaten keurig te wachten tot hun moeder klaar was met de boodschap, een fles mineraalwater.
Na zo´n 45 km kwamen we op een kale vlakte en ging de wind draaien, de verkeerde kant op dus. Het werd een gezwoeg tegen de harde wind en ons plan om het dorp Hualfin te bereiken konden we vergeten.
Na wel 30 km een volkomen rechte en vlakke weg tegen de wind in de gereden te hebben met niet meer dan 12 of 14 km per uur stopten we bij een schuilhuisje, vlakbij een eenzame woning.

We werden meteen gezelschap gehouden door drie kinderen van dat huis, die ons van alles vroegen maar die we helaas slecht konden verstaan. Toch zijn we van elkaar wat wijzer geworden.
We besloten de binnentent in het huisje op te zetten en kookten er ons potje. We kochten vooraf nog wat etenswaren van de mensen van dat huis. De kinderen bleven ons gezelschap houden tot het donker werd. We hebben deze dag ca. 400 m geklommen en een gemiddelde van 17,2 gefietst.

Om 6 uur in de morgen stonden we al op om deze keer de wind voor te blijven, als die weer mocht opsteken. Dat gebeurde na 11 uur al, maar gelukkig viel het deze keer mee en konden we een tempo van ca. 18 km/u aanhouden. Om half 3 en na 104 km bereikten we de volgende plaats met een hotel, Belén. We moesten vandaag behalve tegen de wind in ook nog eens 35 km ripio doorploegen (zandweg). Het positieve was dat we voornamelijk daalden en op het laatst door een mooie kloof fietsten. Ons gemiddelde was 18,3 km/u. Het is hier lekker weer, zo´n 30 graden.

Geen opmerkingen: