21.12.07

Uspallata

We hebben zonder veel problemen het volgende dorp gehaald, Uspallata.
De temperatuur van minder dan 30 graden werkte mee en we waren om 6 uur al vertrokken. Toch was het niet gemakkelijk, want de afstand was uiteindelijk 114 km en daarvan was 80 km ripio met ook nog eens een hoogteverschil van 750 m. We hebben een lange klim achter de rug, bijna onafgebroken omhoog over 75 km, eigenlijk constant vals plat. Het gemiddelde vandaag, donderdag, was 16,6 km/u en we hebben een recordtijd van 6:53 uur op de fiets gezeten. We fietsten eigenlijk de hele dag over de pampa (halfwoestijn) met de besneeuwde bergtoppen aan onze rechterkant, een heel leeg en imposant landschap.
Uspallata is een levendig dorp, vooral omdat het aan de internationale route van Santiago de Chile - Mendoza ligt. Dat betekent veel vrachtverkeer, maar we nemen een andere, rustiger en moeilijker route naar Mendoza. Het is nog maar twee dagen fietsen, dus het eind komt nu snel dichterbij. We blijven in dit dorp overigens één of twee dagen.
We hebben net een broodje gegeten in de Tibet Bar. De naam refereert aan de film Seven years in Tibet, die in deze omgeving is opgenomen. Het berglandschap verschilt niet zoveel van Tibet en het was waarschijnlijk eenvoudiger om de film hier op te nemen.
We zagen hier de twee Amerikaanse jongens weer die we in Chilecito hadden ontmoet. Ze hebben een andere route naar Mendoza gefietst, over de Ruta 40 helemaal. Wij denken minder interessant en minder moeilijk...

Geen opmerkingen: