29.12.07

Mendoza (2)

Buena Noche, kerstavond, werd in ons hostel gevierd met een gezamenlijk etentje, waar we natuurlijk aan meegedaan hebben. Het werd een gezellige boel naderhand, met bruiswijn en zo om 12 uur. Het lijkt wel nieuwjaar. Er is zelfs vuurwerk om middernacht. Het feest ging nog lang door, maar wij hielden het voor gezien.
Kerstdag zat alles dicht, dus de stad lag er wat uitgestorven bij. Er waren wel restaurants open, zodat we wel wat konden eten. We liepen regelrecht naar een van de restaurants op de winkelpromenade, veel te toeristisch en afgeraden door de Lonely Planet, maar dat lazen we achteraf...

Waardeloze bediening, waardeloos eten en veel te weinig. Van schrik gingen we de volgende twee dagen zelf koken. Het hostel heeft een keuken waar je terecht kunt. Het hostel is overigens leuker dan we eerst dachten, vooral door de mensen die hier werken en als gast komen.
De volgende dag hadden we gelegenheid om weer eens wat boodschappen te doen, want onze voorraden waren volledig uitgeput. Er is hier een Carrefour in de buurt, dus we namen er de tijd voor. ´s Avonds werden we door een tof stel Argentijnse mannen uitgenodigd om mee te eten van de asada of parrillada, zeg maar barbecue. Dat deden ze ook in het hostel, want een grill is bij elk huis te vinden. Ze waren hier min of meer per ongeluk terechtgekomen omdat hun auto gerepareerd moest worden. Ook zitten hier twee Duitsers die de Aconcagua beklommen hebben. Ze vertelden dat het zo´n 12 dagen duurt om de top te bereiken, als het al lukt, want net daarna was het vanwege verse sneeuw niet mogelijk geweest. Er is hier ook een groep van 11 Hongaren gekomen die hetzelfde van plan zijn. Het beklimmen van de hoogste berg van Amerika is bijna massatoerisme geworden.
Donderdag maakten we een fietstochtje in zuidelijke richting waarbij we een bodega bezochten. Mendoza is wijn, vandaar. Vandaag namen we de bus naar Cacheuta, waar thermale baden zijn. We wisten niet precies wat we konden verwachten, maar het is ons goed bevallen. De plek is schitterend, aan de snelstromende Rio Mendoza. Er zijn 8 baden van verschillende grootte en temperatuur. Er is voldoende te eten en te drinken, kortom je kunt er prima een dagje doorbrengen. We waren met z´n tweeën voor bus en entree 12 euro kwijt.
Morgen is de laatste hele dag hier. Misschien nog even naar het grote stadspark, nog wat boodschappen voor onderweg, de fietsen in de dozen verpakken (die we bij een fietsenwinkel hebben gehaald) en de bagage klaar maken. We kregen net een e-mail van Iberia dat we een uur later uit Mendoza vertrekken. Het maakt voor ons reisschema niet uit want het is het gevolg van de zomertijd die 30 december ingaat. Het is een van de eerste beleidsdaden van presidenta Cristina, want Argentinië kende nog geen zomertijd.

Geen opmerkingen: