2.4.18

Laguna de Atitlan

De straat wordt versierd in Antigua
Gisteren hebben we nog de laatste paasprocessie meegemaakt. Enkele uren voor de processie wordt de weg afgezet en leggen mensen mooie figuren op straat, gevormd van gekleurde houtsnippers. De processie loopt er overheen en daarna wordt alles meteen opgeveegd.

Een nogal vreemde bijzonderheid was dat voorafgaand aan de processie een club van een of andere evangelische kerk met geluidsversterking, zingend en prekend hun beleving van pasen lieten horen.
We weten inmiddels dat evangelische en/of pinksterkerken ruim vertegenwoordigd zijn in Midden-Amerika, blijkbaar overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Deze manier van doen kwam op ons niet erg hoffelijk over, maar het publiek leek zich er niet aan te storen.

Onze laatste bezigheden in Antigua waren een bezoek aan de wasserette en een bezoek aan een garage. De radio doet het nu weer. Een aansluiting was losgegaan. Een ander probleem is niet verholpen, namelijk lekkage van remvloeistof. Met de remmen bleek niets mis maar de minieme lekkage komt van de onderste koppelingscilinder. Het niveau van de vloeistof moeten we regelmatig controleren en kijken of het erger wordt. Hopelijk niet, want een reparatie zou behoorlijk ingrijpend zijn.

Camping Pasaj-Cap aan het meer Atitlan
We zijn na een niet zo gemakkelijke reis van bijna 150 km aan het meer Atitlan aangekomen, om precies te zijn in San Marcos La Laguna.
We stonden in de file en het laatste gedeelte van de route was een slechte onverharde weg, zodat we er nogal lang over deden.

De beloning is echter mooi want het meer is heel schilderachtig en we staan op een heel mooie camping, misschien wel de mooiste deze reis.

Het uitzicht over het meer is fenomenaal met twee vulkanen aan de overkant.

Het weer is hier nog koeler dan in Antigua en het is minder zonnig. Er wordt de komende dagen zelfs regen voorspeld en dat hebben we in 6 of 7 weken niet meer gehad.

Geen opmerkingen: